dissabte, 8 de febrer del 2014

TALLERS PSiCOMOTRiCiTAT FiNA

"La psicomotricitat és un dels aspectes més importants en el desenvolupament ja que ajuda significativament a l’infant, a millorar la seva autonomia. Hauriem d'entendre-la com un conjunt de interaccions cognitives, emocionals, simbòliques i sensoriomotrius en la capacitat de ser i d’expressar-se en un context psicosocial."

La psicomotricitat, així definida, realitza un paper fonamental en el desenvolupament harmònic de la personalitat. Hem de diferenciar dues grans àrees: la fina i la grossa.
La psicomotricitat fina fa referència a totes aquelles activitats que necessiten precisió i un major nivell de coordinació. És a dir, moviments realitzats per una o més parts del cos. Implica un nivell de maduració i aprenentatge previ: la coordinació viso-manual (domini de la mà, pas previ a l’escriptura); la fonètica (saber desenvolupar correctament la posició de la llengua per aplegar a poder fer els sons per a comunicar-nos); la motricitat gestual i la facial (aquells moviments que ens ajudaran a expressar-nos sentimental i emocionalment)
La psicomotricitat grossa  fa referència al control que tenim sobre el nostre cos, especialment en els moviments més globals i amplis, coordinant desplaçament, moviments de les diverses extremitats, l’equilibri i tots els sentits (caminar, córrer, rodar, saltar, girar...)

A l'escola treballem la psicomotricitat fina per ajudar al nen a madurar en la posició de la pinça i la fortalessa de ditets. Es presenten diverses activitats amb materials quotidians per realitzar tallers  lúdics cada vegada més complexes que facilitin la  manipulació i també l'agilitat mental, l'experimentació, l'atenció i la planificació: retallar, enganxar, pintar i també enroscar, esguinçar, estendre, enfilar, cosir, cuinar, bufar, cordar botons, manipular titelles...





2 comentaris:

  1. Què bé! Quina pila de coses que fan aquests pollets!
    Al Roger li va agradar molt posar les xinxetes de colors.

    ResponElimina
  2. L'altre sia l'Oriol ens va ensenyar a fer collarets com els de les fotografies. Aquets pollets son molt espavilats!!
    Sara (mare de Oriol)

    ResponElimina